Translate

dimarts, 10 de febrer del 2009

La riera Capaspre serà un gran boulevar obert a la ciutat.


Aconseguit el cobriment de la riera després de molt de temps de perseguir-lo, el Fons Estatal d'Inversió Local ens permetrà fer de forma gairebé simultània la seva urbanització. L'import total de l'obra, 2,670.000 euros, ens dóna idea de l'oportunitat que representen aquest fons estatal per tal de rematar el cobriment. Penso, sincerament, que la urbanització de la riera es podia haver convertit en un d'aquells temes pendents de difícil solució. La nostra capacitat d'inversió és limitada i la possibilitat de trobar subvencions per una obra tan costosa és certament complicada. Tot això em confirma que la decisió del govern municipal de prioritzar aquesta acció sobre d'altres possibles a la ciutat és realment un encert del que ens haurem de felicitar amb el temps.

Les obres consistiran en dissenyar un vial únic en sentit de baixada de 6,50 metres d'amplada amb una zona de càrrega al costat de Pineda. En aquest mateix costat trobarem una franja pel carril bici de dos metres d'ample i un passeig lateral de 6,50 metres. Tant en una banda con el l'altra hi haurà una franja de 2,10 metres on s'hi posicionarà una filera d'arbres (til·lers), que en la banda de Sant Pol es reforçarà amb una altra filera de tarongers, l'enllumenat i altres elements urbans. Per sota d'aquestes franges de separació trobem la zona de pas de vianants de 7 metres d'amplada, al costat de les plantes baixes dels comerços, on es potencia el passeig i la col·locació de taules dels establiments comercials i de restauració.

La riera Capaspre serà un boulevar que pot donar molta vida a la zona no només en temporada turística, sinó al llarg de l'any. Crec que serà un lloc de trobada i un passeig del qual gaudiran tots els calellencs i calellenques. Temps al temps, que es diu.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sens dubte hi haurà un abans i un desprès de les obres de la riera. És per això que diversos calellencs mostrem interès per com es fa tot plegat. Jo em pregunto com s'ordenarà la circulació als peus de la riera: els que venen d'Anselm Clavé i volen sortir a l'N-II pel c/del Mar... creuant-se amb els que baixen i volen anar a la platja... sols és un exemple.
http://rieracapaspre.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=54704491573

https://astrologiacarloscaliz.blogspot.com/ ha dit...

Hola company, deixo aqui un comentari perquè vegis que també estic interessat en el teu blog i en les coses que dius...amb el teu permís aniré 'piratejant' el contingut i les fotos per fer-me una presentació.

lolo ha dit...

Hola Josep he leido tus articulos y estan muy bien.
Contestale a anonimo de como ordenaras la circulacion porque creo que hay muchas gente que esta interesado en el tema´
un saludo.