Translate

divendres, 27 de febrer del 2009

Ja s'està treballant en l'ampliació de la llar d'infants municipal El Carrilet


Des de mitjans de febrer s'està treballant en la reforma de l'ala esquerra de les antigues escoles nacionals per tal d'ampliar la llar d'infants municipal El Carrilet.
Aquesta obra intenta donar resposta al dèficit de places d'escola bressol que té la ciutat de Calella. El Carrilet, avui dia, té capacitat per a 52 nens i nenes de 0 a 3 anys, i les previsions és que doblem aquesta oferta. Quan l'ampliació estigui en funcionament el proper mes de setembre podrem escolaritzar 107 nenes i nenes. Grosso modo podríem dir que solucionaríem el dèficit de places, si tinguéssim com a referència els 49 nens i nenes que el curs passat no varen poder accedir a aquest servei municipal. Malauradament potser no serà ben bé així, ja que dependrà de les famílies que vulguin que els seus infants ocupin una plaça a la llar d'infants, cosa que no sabrem fins que no obrim la preinscripció per al proper curs. En tot cas és una remodelació necessària i que ens ajudarà a escurçar la distància que hi ha entre les necessitats familiars i l'oferta de places d'escola bressol a Calella. Penso que el govern municipal ha de continuar treballant per augmentar aquesta oferta, malgrat les dificultats pressupostàries, d'ubicació i de gestió.
La remodelació que ens ocupa forma part del part del pla per crear 30.000 places de llars d'infants impulsat per la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya i, per això, els gairebé 250.000 euros que costa estan subvencionats al 90% per la Conselleria. Després d'això caldrà moblar l'espai i contractar el personal especialitzat per tirar endavant el nostre projecte pedagògic i, en això, l'esforç econòmic que fa l'Ajuntament de Calella és important.