Translate

dissabte, 7 de febrer del 2009

El carrer Jovara es beneficiarà dels diners procedents del Fons Estatal d'Inversió Local.


En un missatge anterior vaig comentar que Calella es beneficiava, dintre del FEIL aprovat pel govern central, d'uns tres milions d'euros. Encara, però, no sabíem el destí d'aquesta inversió que ens va agafar de sorpresa a tothom. En aquests moments ja sabem en quins porjectes es destinaran aquests diners, i un d'ells es la remodelació del carrer llarg.
Val a dir que és la tercera actuació que es farà en aquest carrer, ja que la primera va ser força desafortunada i la segona molt limitada, encara que va solventar en aquells moments els greus problemes que varen sorgir. També és important recordar que els veïns havien pagat gran part de l'obra i, d'alguna manera, calia donar-los satisfacció ja que encara avui patien algunes de les conseqüencies de la renovació del carrer: les peces de la zona de vianants es mouen, algunes estan trencades i el formigó central està deteriorat en algunes zones.
L'actuació es farà entre el carrer Escoles Pies i el carrer Sant Joan. Estem parlant de 2.430 metres quadrats. En ella es renovarà manera localitzada i puntual la zona central de rodadura de formigó; es renovarà totalment la zona destinada al pas dels vianants amb una peça de granit més forta; aprofitarem per canalitzar la xarxa de telecomunicacions i un sistema de reg per a les jardineres penjades que es col·locaran al llarg del carrer com a motiu ornamental. L'estètica general de la renovació seguirà la de l'inici del carrer.
Es calcula que les obres duraran uns 4 mesos i l'import de les obres serà de 356.000 euros. Esperem que aquesta remodelació sigui del gust dels veïns i dels calellencs en general.