Translate

dimecres, 29 d’abril del 2009

El projecte per reformar el far de Calella ja està llest.


El dijous dia 23 d'abril el govern municipal de Calella va donar llum verda al projecte executiu per a la reforma del far de Calella. Aquest és un pas imprescindible per tal que l'autoritat portuària pugui autoritzar el conveni perquè el far sigui gestionant per l'administració local. Òbviament, fa temps qui hi treballem. Ja hem tingut vàries trobades amb responsables de l'entitat encarregada dels ports per aconseguir gestar un projecte amb garanties. De fet, el responsable dels ports té des de finals de l'any passat un projecte bàsic del que serà el far de Calella, tant des del punt de vista constructiu com d'objectiu social i cultural.

El primer d'aquests objectius és naturalment recuperar per a la ciutadania un dels seus símbols més característics i convertir els seus jardins en un lloc d'esplai i en un mirador privilegiat. En aquests moments, s'hi traballa per omplir-lo de sentit. La idea d'una aula-museu que hauria d'explicar el món dels fars i de les telecomunicacions (comptant naturalment amb les torretes) i també la natura de l'envolta, és l'aposta més ferma. Molts pensem que el lloc natural on es situa el far el converteix en la porta marítima del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Esperem que tant una cosa com l'altra pugui ser aviat una realitat.

Tant punt l'autoritat portuària ens concedeixi el permís s'iniciaran les obres per convertir l'interior en una gran aula-museu d'uns 200 metres quadrats. El pressupost d'aquesta intervenció puja uns 250.000 euros, la meitat dels quals els té pressupostats l'Ajuntament per aquest any i l'altra meitat estan subvencionats per la Diputació.

Voldríem acabar les obres aquest any per poder celebrar el 150 aniversari del far amb la inauguració d'aquest projecte de futur.

3 comentaris:

Joana ha dit...

Vaig llegir la notícia, ara sols ens queda fer una visita.

Anònim ha dit...

presentareu el projecte en públic per que la gent pugui saber les opcions que heu valorat, els raonaments fonamentals del projecte i per què us heu decantat per fer-hi això i no una altra cosa?

explicareu quin tipus de gestió voleu fer de la sala museu?
si hi destinareu personal per a l'organització dels actes i exposicions? o si serà amb una sola esposició permanent?
quin projecte museístic heu planejat?
o va sobre la marxa?
no n'hi ha prou amb dir que crearem espais nous fantàstics que faran les delicies de la ciutadania (o no).
jo trobo a faltar algunes explicacions concretes i de concepte al voltant de per a quina causa moveu fitxa quan ho feu, fent volar coloms (he de dir que ja ens-hi estem acostumant), amb "idees estrella" per monumentalitzar calella (disneycalella). i dic monument volent assenyalar l'inutilitat dels monuments en contràst amb els edificis creats pensant amb l'activitat que s'hi farà a dins.

a calella ja tenim un exemple vergonyós d'absència d'idees en la fàbrica llobet (tant de bò no ho haguem de veure també al far)... en aquest cas, ja tenim el monument fet. ara queda la feina difícil: organitzar les dinàmiques i activitats que la facin deixar de ser "un monument", facilitar el seu funcionament amb pluralitat d'idees i de veus, atendre les necessitats dels calellencs.

jordi folgado

Unknown ha dit...

Hola! Buscando datos del Faro de Calella he "topado" con este blog, y para mi sorpresa, de un antiguo profesor mio! Curioso!

Pep, soy Fernando Castillejos, ex-alumno de BlanesIII / S'agulla. Me gustaría saber si ya se están llevando a cabo las obras del faro. Tengo un hobbi desde hace algún tiempo sobre vestigios de la guerra civil en la Comarca y me queda el Faro de Calella ( entre otras ) para fotografiar y ver si queda algo.
Aprovecho para enviarte mi email para que estemos en contacto y un fuerte saludo.
Atentamente, Fernando.

ferny45@telefonica.net