Translate

dimarts, 5 de maig del 2009

Manuel Serra i Moret, un exemple de vida.



Aquests dies s'està celebrant a la veïna ciutat de Pineda el 125è aniversari del naixement de Manuel Serra i Moret , que encara que no era fill de la població, va ser uns dels seus fills adoptius més brillants i esforçats.

A Serra i Moret li varen tocar viure uns temps complicats socialment i políticament. A la manca de recursos i a la pobresa se li afegia unes classes dirigents -era el temps del caciquisme- que prou tenien en pensar en ells i en el seu profit personal i de classe. Més tard va arriba la il·lusió revolucionària de la Segona República i el trasbals sagnant de la Guerra Civil. Finalment, l'exili.

Manuel va ser en aquell període una persona implicada amb el seu poble d'acollida i amb un esperit de servei per sobre de la mitja. Sota la seva direcció política, l'Ajuntament pinedenc va iniciar un procés de modernització interessant: construcció de l'edifici de l'ajuntament i l'escola, biblioteca, ordenació urbanística... Un avançat pel seu temps, un home amb perspectiva de futur. Un futur estroncat per la incomprensió i els interessos d'un sector minoritari, però molt fort econòmicament. Malgrat tot, les obres queden i el record de la persona també.