Translate

dijous, 9 d’abril del 2009

Aquest any hi haurà Casal d'estiu municipal.


No ha estat mai un secret que el pressupost municipal per a l'any 2009 no contemplava el Casal d'estiu. Ja vam explicar en el seu moment que havia estat una decisió a contracor i, sabíem, que segurament impopular, tant per l'arrelament d'aquest servei com per la seva eficiència i eficàcia. Tota mesura impopular suposa un desgast polític, i encara que he sentit dir que ho fèiem aprofitant el temps de crisi que feia que la mesura fos fàcil d'empassar, mai és fàcil prendre mesures impopulars. Si vam retallar el casal, va ser perquè en el moment de tancar els pressupostos era una de les poques partides que es podien retallar. No vam tenir ni la possibilitat de triar o de prioritzar, digueu-li com vulgueu. Malgrat tot, vam haver de decidir, no de manera oportunista, sinó a partir dels paràmetres que teníem sobre la taula, sota la nostra responsabilitat, sabent que seríem criticats per això, però pensant sempre en el comú, en el que era més just i proporcionat en aquell moment per a la col·lectivitat, per a la ciutat. Però una cosa ens va quedar clar: calia treballar per trobar els diners o la manera de tirar endavant el casal d'estiu.
Dit això, puc dir amb satisfacció que la recerca per trobar el camí ha donat fruit. Avui puc anunciar que mitjançant la fórmula de la concessió administrativa es pot organitzar el casal d'estiu municipal. Si tot va bé, en qüestió d'un mes aproximadament (els processos administratius són els que són i de vegades s'allarguen més d'allò que un espera) podrem conèixer l'empresa que farà el casal.
Desitjo fermament que l'hagem encertat i que a partir d'ara sigui la fórmula perquè no perilli mai més, qualsevol que siguin les circumstàncies econòmiques.

3 comentaris:

Fund. Lester Williams ha dit...

hola josep,

feu el favor de parlar amb les families interessades en el casal. parlar-hi abans de concretar res. jo crec que no s'hi val demanar participació ciutadana i després, quan sorgeixen problemes concrets, no voler-ne.
em pregunto quins critèris pedagògics utilitzareu per escollir l'empresa a la que se li adjudiqui el casal. o seran només critèris econòmics?...
durant el debat de la riera ja us vaig demanar més i millor estimul de la participació i una comunicació eficaç (que no existeix).

jordi folgado

Anònim ha dit...

Hola Josep,
Primer, m'alegro que s'hagi arribat a una solució.
Igualment, no entenc pq no us heu mogut abans si era una cosa que feia temps que tenieu a la cartera per solucionar, crec que ultimament amb molts de temes aneu tard i les presses són males conselleres, et fan prendre decissions precipitades.

Encara que finalment hi hagi casal, trobo increíble que un servei social i per a les persones no estigués contemplat als pressupostos, aquests seveis sempre són necessaris, però en moments com aquests encara més. És qüestió de prioritats...

En el teu escrit parles de mesura impopular, del desgast polític que suposa....o sigui del que suposava políticament per a vosaltres el que no hi hagués casal.....i el que suposava per a les families, per a les persones, pels nens....

Tot i les meves reflexions, espero que sigui una bona solució i la gent es pugui beneficiar satisfactòriament del servei.

Lorena

cHristian negre i walczak ha dit...

jo juraria que ja em van dir quina empresa se'n faria càrrec...