Translate

dimecres, 27 de maig del 2009

Què pesa més?


Estem a pocs dies d'anar a votar als nostres representants a Europa. Totes les opcions són vàlides i cada partit intenta col·locar el seu discurs, especialment els partits minoritaris que tenen més problemes per fer sentir la seva presència. Ens agradi o no, el vot es dilucidarà entre els dos grans partits amb més representació social: PSOE (PSC) i PP. La majoria de votants hauran de triar entre un d'ells. I aquesta tria s'hauria de fer en relació a les propostes presentades per cada un dels partits i, naturalment, per la seva actuació política en el dia a dia. No és només pensar què poden fer a Europa, sinó què fan habitualment a Espanya, quina és la seva actitut i quin el seu comportament domèstic.


Què pesa més en aquestes eleccions?

Com la crítica al PSOE (PSC) l'ha de fer els altres, jo voldria evidenciar alguns punts fluixos del PP. I per això voldria plantejar algunes preguntes.

Pot guanyar les eleccions eruropees un partit que...

1. té el més alt índex de càrrecs públics implicats en problemes de corrupció urbanística?

2. té problemes de corrupció generalitzada en concessions administratives i altres tipus de contractes, especialment contractant obres i serveis als seus "amics"?

3. necessita que les empreses concessionàries els paguin el vestuari?

4. ha defensat un sistema econòmic rabiosament liberal que ens ha portat a una de les crisis més greus dels darrers temps?

5. insisteix més en el seu nacionalisme espanyolista que en el seu europeïsme?

6. ha sigut incapaç de condemnar el franquisme després de 39 anys de democràcia?

7. s'espia a ell mateix? De què no seran capaços per aconseguir el poder?

8. no és capaç d'assumir les seves responsabilitats polítiques, malgrat les evidències i, en ocasions, malgrat les incriminacions judicials?

9. voldria continuar imposant la seva moral nacionalcatolicista, rebutjant en canvi els principis i valors democràtics de caràcter civil?

10. és incapaç de governar casa seva?


Què pesa més? Això o una crisi econòmica conjuntural que no hem provocat, que intentem minorar amb mesures concretes -preservant els èxits i cobertures socials- i que aconseguirem diluir en un futur proper?