Translate

dimecres, 29 d’abril del 2009

El projecte per reformar el far de Calella ja està llest.


El dijous dia 23 d'abril el govern municipal de Calella va donar llum verda al projecte executiu per a la reforma del far de Calella. Aquest és un pas imprescindible per tal que l'autoritat portuària pugui autoritzar el conveni perquè el far sigui gestionant per l'administració local. Òbviament, fa temps qui hi treballem. Ja hem tingut vàries trobades amb responsables de l'entitat encarregada dels ports per aconseguir gestar un projecte amb garanties. De fet, el responsable dels ports té des de finals de l'any passat un projecte bàsic del que serà el far de Calella, tant des del punt de vista constructiu com d'objectiu social i cultural.

El primer d'aquests objectius és naturalment recuperar per a la ciutadania un dels seus símbols més característics i convertir els seus jardins en un lloc d'esplai i en un mirador privilegiat. En aquests moments, s'hi traballa per omplir-lo de sentit. La idea d'una aula-museu que hauria d'explicar el món dels fars i de les telecomunicacions (comptant naturalment amb les torretes) i també la natura de l'envolta, és l'aposta més ferma. Molts pensem que el lloc natural on es situa el far el converteix en la porta marítima del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Esperem que tant una cosa com l'altra pugui ser aviat una realitat.

Tant punt l'autoritat portuària ens concedeixi el permís s'iniciaran les obres per convertir l'interior en una gran aula-museu d'uns 200 metres quadrats. El pressupost d'aquesta intervenció puja uns 250.000 euros, la meitat dels quals els té pressupostats l'Ajuntament per aquest any i l'altra meitat estan subvencionats per la Diputació.

Voldríem acabar les obres aquest any per poder celebrar el 150 aniversari del far amb la inauguració d'aquest projecte de futur.

Comencen les obres del carrer Jovara.


Ja han començat les obres del carrer Jovara. Aquesta obra es fa amb la subvenció provinent del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) i durarà uns quatre mesos. L'import total de l'arranjament és d'uns 350.000 euros i consisteix en reparar el ferm de formigó, renovar totalment les zones de "voreres", posar unes jardineres penjades per donar color al carrer i incrementar l'enllumenat públic.

Pensem que aquestes obres donaran resposta a la reivindicació ja històrica dels veïns perquè s'arrangés un carrer que arrossevaga deficiències després de la remodelació de fa uns anys i la seva posterior reparació.

Només cal ara demanar la comprensió dels veïns ja que aquesta actuació al carrer provocarà molèsties difícilment evitables, tenint a més a més en compte que per molt que es corri (que no és la millor opció quan fas una obra d'aquestes característiques) ens agafarà part de la temporada turística.

dissabte, 25 d’abril del 2009

30 anys d'ajuntaments democràtics.



Trenta anys de ajuntaments democràtics. Trenta anys de democràcia contínua. Trenta anys de transformació de les nostres ciutats i pobles. Trenta anys de compromís polític. Trenta anys de llibertat ciutadana... Per això el contingut d'aquests trenta anys ens han d'omplir d'emoció i d'il·lusió; perquè encara que -imitant al famós tango-trenta anys no són res, aquests trenta anys per aquells i aquelles que vàrem viure el franquisme o el final agònic del franquisme tenen una importància cabdal.
I la celebració d'aquest aniversari ens ha de servir per dues coses bàsicament. Primer per fer entendre i explicar a la ciutadania el que significa viure en democràcia, malgrat els problemes que la vida ens planteja a tots plegats, i que de tots els règims polítics possibles no s'ha inventat encara un de millor. I segon per donar les gràcies a tota aquella gent, siguin del partit que siguin, que en aquells moments difícils van donar un pas endavant i van col·laborar amb coratge a fer una tasca immensa, car tot s'havia de fer.
Per celebrar aquesta efemèride l'agrupació local del PSC de Calella va organitzar el proppassat dia 24 d'abril un acte al que va assistir la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, amb la que vam compartir una bona estona.

dijous, 9 d’abril del 2009

Aquest any hi haurà Casal d'estiu municipal.


No ha estat mai un secret que el pressupost municipal per a l'any 2009 no contemplava el Casal d'estiu. Ja vam explicar en el seu moment que havia estat una decisió a contracor i, sabíem, que segurament impopular, tant per l'arrelament d'aquest servei com per la seva eficiència i eficàcia. Tota mesura impopular suposa un desgast polític, i encara que he sentit dir que ho fèiem aprofitant el temps de crisi que feia que la mesura fos fàcil d'empassar, mai és fàcil prendre mesures impopulars. Si vam retallar el casal, va ser perquè en el moment de tancar els pressupostos era una de les poques partides que es podien retallar. No vam tenir ni la possibilitat de triar o de prioritzar, digueu-li com vulgueu. Malgrat tot, vam haver de decidir, no de manera oportunista, sinó a partir dels paràmetres que teníem sobre la taula, sota la nostra responsabilitat, sabent que seríem criticats per això, però pensant sempre en el comú, en el que era més just i proporcionat en aquell moment per a la col·lectivitat, per a la ciutat. Però una cosa ens va quedar clar: calia treballar per trobar els diners o la manera de tirar endavant el casal d'estiu.
Dit això, puc dir amb satisfacció que la recerca per trobar el camí ha donat fruit. Avui puc anunciar que mitjançant la fórmula de la concessió administrativa es pot organitzar el casal d'estiu municipal. Si tot va bé, en qüestió d'un mes aproximadament (els processos administratius són els que són i de vegades s'allarguen més d'allò que un espera) podrem conèixer l'empresa que farà el casal.
Desitjo fermament que l'hagem encertat i que a partir d'ara sigui la fórmula perquè no perilli mai més, qualsevol que siguin les circumstàncies econòmiques.